TOMMY TC CARLSSON

Målare och grafiker, född 1958 bosatt i Långasjö, Småland och Stockholm. Hans specialområde är oljemåleri med utpräglad trompe l`oeileffekt, utfört i skiktmåleri med schumringsteknik. Motiven har förvandlats till objekt, t ex. dörrar, färgglada luftballonger, slitna fotbollar, elskåp, brevlådor med ytor av trä, gummi, metall, läder och glas m.m. med fullständig 3D effekt, alltid avbildade i naturligt format med symbolisk innebörd. Sedan 1981 har Tommy deltagit i över 130 utställningar i Sverige, Danmark, Tyskland och USA.

www.tommytccarlsson.com

BURT OLSSON

Burt Dallas Olsson. svensk målare, född 1964 i Göteborg, numera bosatt i Uppsala.  Representerad i ett flertal företag, banker och privata samlingar.
Började måla i unga år och vann teckningstävlingar i skolan. Vid 16-års ålder fick han sina första penslar och oljefärger av sin mor. Eftersom Burt tidigt började spela fotboll blev det lite av en konflikt vilket han skulle satsa på. Det blev till slut fotbollen som gick segrande ur striden men att måla blev den totala avkopplingen. Efter att ha spelat fotboll på elitnivå, div.1, började han vid 24-års ålder måla på heltid vilken vi är glada för.

Svenska landskapsmotiv med dess olika skiftningar och stämningar är den främsta inspirationskällan i hans måleri. Motivvalen täcker hela Sverige, från Österlens ljusa färgpalett, genom Upplands öppna slätter till Dalarnas gråblå toner.
På senare tid har han även lyft fram intressant abstrakt konst.
 

ANDRÈAS HEDBERG

 Andreas är född 1971 i en familj med flera konstnärer.
Efter två års konststudier 1993, bestämde Andreas sig för att prova hur det var att jobba som konstnär.
Inspiration och utbildning genom åren kommer främst ifrån att studera målningar av både moderna och gamla mästare, som exempelvis svenskarna Anders Zorn och Bruno Liljefors.
Med realistisk följamhet och prövad hållning målar Andreas främst natur- och djurmotiv.
 

HANS T FORSBERG.

Hans är född i Falun 1937 och uppväxt i Falun. Denna folkkära konstnär som är bosatt i Uppsala målar ofta naturalistiska motiv. Ibland även med kända landmärken över Uppsala. Hans skapar öven en del abstrakta verk där framför allt färg och form står i fokus.
Hans har Master of Art examen vid Uppsala Universitet och fyra års utbildning vad Martin Kunstschule i Tyskland.
Hans T Forsberg har tidigare deltagit i ett flertal jurybedömda utställningar och samlingsutställningar med har numera endast 1-2 egna utställningar per år.

ANN-CHRISTIN JENSMAR

Ann-Christin målar i naivistisk stil och är autodidakt,  hon började måla för över 30 år sedan. Vanligt är att dom väl illustrerande oljemotiven föreställer små eller stora händelser, med mycket människor med olika uttryck (ofta med trivselvikt, dom tycker om god mat o vin). Klassiskt för Ann-Christin Jensmar är att motivet löper ut på ramen vilket är väldigt uppskattat.


www.annchristinejensmar.se

HÅKAN ASKMARK

Håkan Askmark föddes i Lund 1949. 
Boende i Uppsala sedan 1974. 
Håkan började sin konstnärliga bana som skämttecknare i svenska medicinska tidskrifter. 
Hans första utställning, i större sammanhang, gjordes på Lunda Biennalen, Lunds konsthall 1982,  en jurubedömd utställning där han fick mycket gott mottagande. 
Eftersom Håkans måleri är mycket tidskrävande är hans produktion liten. 
År 2002 hade han fått ihop ett så pass stort antal målningar att han sökte och blev antagen 
till Liljevalchs vårsalong. Även här blev hans måleri uppmärksammat bland besökare och gallerister vilket resulterade i en utställning i Malmö samma år. 
Håkan Askmarks målningar har oftast en lokal anknytning, men miljön är av underordnad betydelse. Det är människorna eller deras hundar i olika vardagssituationer som ger en balans av allvar, humor och utanförskap som man som betraktare berörs av.

PATRIK HOLMBERG

Född 1972 i Stockholm, uppväxt i Uppsala, bosatt i Enköping. Autodidakt konstnär
Patrik Holmberg målar i en impressionistisk anda som inspirerats av bl a Edgar Degas och Anders Zorn. I sina målningar vill han fånga det frusna ögonblicket, det han ser vid ett speciellt tillfälle. Patriks arbetar med tunna lager färg för att behålla livet i målningen. 
De färdiga målningarna är aldrig direkta avbildningar av verkligheten, utan mer en personlig tolkning av det han ser med ett berättande perspektiv. 

www.patrikholmberg.se

ANNA-GRETA HAMMAR
 

LARRISA STENLANDER

Larissa Stenlander är född 1960 i Moskva och är numera bosatt i Stockholmsområdet. Hon arbetar mest i akvarell och mixed media. Larissas bilder speglar på ett satiriskt och lekfullt sätt mänskliga relationer och känslor med motiv av stiliserade djur och människor. Med eftertanke och humor kommunicerar figurerna i hennes verk.

www.larissastenlander.com
        
                                                                      

TARIK HARDAGA

Tarik är född 1960 i f.d Jugoslavien, Sarajevo, Bosnien.
1980 började han måla och det ledde till många välbesökta utställningar i hemlandet. Sedan 1994 bor han med familjen i Sverige.
Konstutbildning påbörjades 1995 i Visby och avslutades 4 år senare i Falkenberg. " Jag inspireras av klassisk konst som jag vill återge på ett modernt sätt".
Sedan starten i hemstaden Sarajevo han jag haft flera framgångsrika utställningar i Europa och USA.

www.tarikhardaga.se

NATALIA JOHANSSON

Natalia Johansson Född I Sankt Petersburg , utbildad vid konsthögskola Mukhina I Sankt-Petersburg 1985-1990, sedan 1991 bosatt i Sverige. Arbetade i Norrbotten 1991-1994, efter 1994 jobbar i Stockholm. Konstnären målar i akvarell,olja och akryl .Motiven är ofta (inte alltid) abstraherade och bygger på kompositioner kring former och formers relationer till varandra. 

http://web.comhem.se/natalia.johansson07/

MAX LIPITSKY

Max Lapitsky är en konstär som utgår från Stockholm. Född i Saint Petersburg, Ryssland. Hans konst är främst inspirerad av arkitekturmusiken från dom äldre städerna runt om i världen. 

www.maxlapitsky.com


 

HANS ÅKE LERIN

Hans-Åke har hållt på med fotografering sedan mitten på 60-talet. På den tiden var det fågelfotografering som intresserade mest. Efter filmskolan, Dramatiska Institutet, lämnade han i stort sett allt som hade med djur och naturfoto att göra. Hans-Åke kom sedan att jobba under ca 30 år som frilansande filmfotograf på de mest skiftande produktioner.
På senare år har har Hans-Åke funnit tillbaka till fotografering vilket vi är tacksamma för. Med sin breda lins erbjuder han fantastiska skildringar som förmedlar starka känslor. Här kommer verkligen känsla före komposition.
 Idag fotograferar han digitalt men gamla analoga kameror kommer också till användning.  "Ibland drömmer jag om att mera målmedvetet jobba med foto kring ett tema. Samtidigt så vet jag att alla åren som frilansfilmare med de mest skiftande uppdrag har gjort mig intresserad av många olika miljöer"

www.hansakelerin.se
 

POUL STRÖYER

Poul Ströyer, ursprungligen Strøyer, född 13 juli 1923 i Danmark, död 20 november 1996 i Stockholm, var en svensk konstnär, karikatyrist och illustratör. 

Började teckna vid 16-års ålder,
Poul Ströyer Ströyers Dagbok. satiriska teckningar i Dagens Nyheter, ofta med politisk anknytning,träffsäkra och roliga Tecknade i Dagens Nyheter i 40 år! Teckningar finns samlade och utgivna i bokform.
Stor framgång med barnböcker som gjordes tillsammans med Lennart Helsing - bl a Krakel Spektakel och Sjörövarboken.

STIG SCHEDVIN

Är född i Särna 1936. I mitten av 1970-talet utbildade han sig i teckning och målning. Stig målar i olja och bilderna ligger ofta på gränsen till icke föreställande. Motiven är hämtade från minnen och upplevelser som Hans tolkar genom ett fritt intressant måleri.

http://www.stigschedvin.se/

LARS S JOHANSSON