PEA LANDSTRÖM

Nyinflyttad norrbottning med hjärteroten begravd i lappmarkens myrland. Har studerat nybyggarnas och den samiska kulturen och klädedräkter. Gestaltar våra inre landskap till ett fiktivt yttre. Färgsprakande kläde kontra grå vadmal. Målar mest i akryl och olja men har även arbetat med emalj och skulptur. Ser fram emot att upptäcka en ny färgpalett och ta in det uppländska ljuset.
 

OLLE SÖDER

Olle Söder är född 1939. Är f d byggnadsmålare med teckning och målning som hobby.

Akvarell och Akryl är det han trivs bäst att jobba med.
Motiven är djur, fåglar och landskap.http://www.ollesoder.se/

TOMMY TC CARLSSON

Målare och grafiker, född 1958 bosatt i Långasjö, Småland och Stockholm. Hans specialområde är oljemåleri med utpräglad trompe l`oeileffekt, utfört i skiktmåleri med schumringsteknik. Motiven har förvandlats till objekt, t ex. dörrar, färgglada luftballonger, slitna fotbollar, elskåp, brevlådor med ytor av trä, gummi, metall, läder och glas m.m. med fullständig 3D effekt, alltid avbildade i naturligt format med symbolisk innebörd. Sedan 1981 har Tommy deltagit i över 130 utställningar i Sverige, Danmark, Tyskland och USA.

http://www.tommytccarlsson.com/

RUTH HERRLIN

“Il faut regarder toute la vie avec des yeux d´enfant” – ett citat av Henri Matisse som Ruth har på kakelugnen. Hela livet ska ses med barnets ögon. Ruths målningar är närhet, skimrande, målade med hjärtat. Ett måleri som berör och skänker glädje! Ruth är född i Dalarna. Bor i Stockholm med ateljé i Täby. Förutom Hovedskous målarskola i Göteborg har Ruth gått Edsvik Konstskola. Hon har haft egna utställningar och deltagit i samlingsutställningar.

BURT OLSSON

Burt Dallas Olsson. svensk målare, född 1964 i Göteborg, numera bosatt i Uppsala.  Representerad i ett flertal företag, banker och privata samlingar.
Började måla i unga år och vann teckningstävlingar i skolan. Vid 16-års ålder fick han sina första penslar och oljefärger av sin mor. Eftersom Burt tidigt började spela fotboll blev det lite av en konflikt vilket han skulle satsa på. Det blev till slut fotbollen som gick segrande ur striden men att måla blev den totala avkopplingen. Efter att ha spelat fotboll på elitnivå, div.1, började han vid 24-års ålder måla på heltid vilken vi är glada för.

Svenska landskapsmotiv med dess olika skiftningar och stämningar är den främsta inspirationskällan i hans måleri. Motivvalen täcker hela Sverige, från Österlens ljusa färgpalett, genom Upplands öppna slätter till Dalarnas gråblå toner.
På senare tid har han även lyft fram intressant abstrakt konst.
 

PATRIK HOLMBERG

Född 1972 i Stockholm, uppväxt i Stockholm och Uppsala, bosatt i Enköping.
Autodidakt inom måleriet (=”självlärd”).
Patrik Holmberg började arbeta i olja för cirka 20- år sedan. Dessförinnan tecknade och målade han i akryl och torrpastell. Även skulpturer i lera och gips ingår i hans arbete.
 
Patrik Holmberg målar i en impressionistisk anda som inspirerats av bl a Edgar Degas och Anders Zorn. I sina målningar vill han fånga det frusna ögonblicket, det han ser vid ett speciellt tillfälle, en rörelse, en känsla som berör skildrat med snabba penseldrag där mycket av skissens uttryck består. De färdiga målningarna är aldrig direkta avbildningar av verkligheten utan är mer en personlig tolkning med ett berättande perspektiv.
 
Hösten 2007 öppnade Ateljé & Galleri Patrik Holmberg i centrala Enköping. Galleriets syfte är att ge inblick i en konstnärs arbetsgång, från skiss till slutgiltig målning, en möjlighet som sällan ges vid ordinarie utställningar.

http://www.patrikholmberg.se/

ANDRÈAS HEDBERG

 Andreas Hedberg, valde som mycket ung sin bana som konstnär och har sedan dess nått uppskattning via en rad utställningar i och utanför Sverige. Hedberg är nog för de flesta främst känd för sitt naturmåleri i olja och akvarell. En av de skickligaste djur- och fågelmålarna i sin generation. Måleri som lyfter fram ljusskildringar och det levande.

Se mer: www.hedberg.net

”Hedberg har en förmåga att använda ljuset och att skapa närvaro”
Uppsala Nya Tidning Kultur 2009

http://hedberg.net/

HANS T FORSBERG.

Hans är född i Falun 1937 och uppväxt i Falun. Denna folkkära konstnär som är bosatt i Uppsala målar ofta naturalistiska motiv. Ibland även med kända landmärken över Uppsala. Hans skapar öven en del abstrakta verk där framför allt färg och form står i fokus.
Hans har Master of Art examen vid Uppsala Universitet och fyra års utbildning vad Martin Kunstschule i Tyskland.
Hans T Forsberg har tidigare deltagit i ett flertal jurybedömda utställningar och samlingsutställningar med har numera endast 1-2 egna utställningar per år.

HÅKAN ASKMARK

Håkan Askmark föddes i Lund 1949. 
Boende i Uppsala sedan 1974. 
Håkan började sin konstnärliga bana som skämttecknare i svenska medicinska tidskrifter. 
Hans första utställning, i större sammanhang, gjordes på Lunda Biennalen, Lunds konsthall 1982,  en jurubedömd utställning där han fick mycket gott mottagande. 
Eftersom Håkans måleri är mycket tidskrävande är hans produktion liten. 
År 2002 hade han fått ihop ett så pass stort antal målningar att han sökte och blev antagen 
till Liljevalchs vårsalong. Även här blev hans måleri uppmärksammat bland besökare och gallerister vilket resulterade i en utställning i Malmö samma år. 
Håkan Askmarks målningar har oftast en lokal anknytning, men miljön är av underordnad betydelse. Det är människorna eller deras hundar i olika vardagssituationer som ger en balans av allvar, humor och utanförskap som man som betraktare berörs av.

MARKUS ANDERSSON

Jag är en svensk målare och mångsysslare som bor på den svenska landsbygden, ett par mil norr om Uppsala. Min skolning har jag fått bland annat genom konstskolor, men kanske viktigast av allt via trägna studier av naturen. Sedan år 2001 har jag även varit sommarelev hos Odd Nerdrum vid ett flertal tillfällen. Under sommarhalvåret målar jag gärna utomhus, allra helst vid havet. Intressen som friluftsliv och fiske har hjälpt mig att bekvämt kunna vistas ute, liksom att träna seendet och noggrant iaktta landskapet. När det är vinter målar jag mest i min ateljé. Porträtt, stilleben, och symboliska motiv är återkommande teman under det mörka vinterhalvåret. Jag är också intresserad av samhällsdebatt och tabubelagda frågor som inte är på modet i finsalongerna.
I övrigt anser jag att: Friheten är Skönhetens moder!


http://www.andersson-markus.se

ANNA-GRETA HAMMAR

Anna-greta Hammar född i dalarna, uppväxt i uppsala. Studier hos olika konstnärer, akvarellkurs i venedig, autodidakt gällande-collage.
"Jag målar i de olika teknikerna. Intresset för konst och måleri har jag haft i många år och började med egna samlingsutställningar sedan 1985.
Jag har gjort collage över flera orter ex. Uppsala, Sigtune, Knivsta och Stockholm. Jag är också med när Lions i Knivsta och Rimbo har samlingsutställningar varje år."

HILLEVI TORELL

Hillevi Torell är född och uppvuxen i Solna nära Hagalund, men bor sedan länge i Uppsala. Hon har genom åren ställt ut i Stockholm, Uppsala och Enköping samt har emellanåt uppdrag som illustratör.
Hon målar mest i olja men även i akryl. Hennes målningar är naivistiska till sin karaktär och har ofta ett symboliskt berättande innehåll.
 

BERT HÅGE HÄVERÖ

Bildkonstnär, född 1932 i Stockholm, död 2014, autodidakt. Han målar i en i naivist-realistisk stil med klara färger. Han målar naturromantiska bilder från ångbåtsepoken i Stockholms skärgård. Sommarmotiv, båtliv, dukade bord och julotta, med ett myller av folk.

Häverö är mycket välkänd och omtyckt för sina skärgårdsanknutna motiv. Bert Håge Häverö har gjort sig känd genom sina ystra sommarmotiv, stockholmsskildringar och, kanske framförallt, skärgårdsskildringar. Häverö är självlärd beträffande det målartekniska. Häverös konst kan betecknas såsom naivistiskt och färgstarkt naturromantiskt. Han debuterade med en utställning på Statens Sjöhistoriska museum i Stockholm 1972, som han kallade, Roslagsgubbar och skärgårdsbåtar. Han blev inbjuden att representera Sverige i Prix Suisse de peinture naive internationale 1984, en konstutställning i Schweiz med 85 deltagarnationer detta år. Belönades med bronsplakett och hedersomnämnande. Han är anlitad inom svenskt näringsliv för olika uppdrag, som målningar i styrelserum och hallar.

 

LARRISA STENLANDER

Larissa Stenlander är född 1960 i Moskva och är numera bosatt i Stockholmsområdet. Hon arbetar mest i akvarell och mixed media. Larissas bilder speglar på ett satiriskt och lekfullt sätt mänskliga relationer och känslor med motiv av stiliserade djur och människor. Med eftertanke och humor kommunicerar figurerna i hennes verk.

        
www.larissastenlander.com                          

TARIK HARDAGA

Tarik är född 1960 i f.d Jugoslavien, Sarajevo, Bosnien.
1980 började han måla och det ledde till många välbesökta utställningar i hemlandet. Sedan 1994 bor han med familjen i Sverige.
Konstutbildning påbörjades 1995 i Visby och avslutades 4 år senare i Falkenberg. " Jag inspireras av klassisk konst som jag vill återge på ett modernt sätt".
Sedan starten i hemstaden Sarajevo han jag haft flera framgångsrika utställningar i Europa och USA.

www.tarikhardaga.se

NATALIA JOHANSSON

Natalia Johansson Född I Sankt Petersburg , utbildad vid konsthögskola Mukhina I Sankt-Petersburg 1985-1990, sedan 1991 bosatt i Sverige. Arbetade i Norrbotten 1991-1994, efter 1994 jobbar i Stockholm. Konstnären målar i akvarell,olja och akryl .Motiven är ofta (inte alltid) abstraherade och bygger på kompositioner kring former och formers relationer till varandra. 
http://web.comhem.se/natalia.johansson07/

MAX LIPITSKY

Max Lapitsky är en konstär som utgår från Stockholm. Född i Saint Petersburg, Ryssland. Hans konst är främst inspirerad av arkitekturmusiken från dom äldre städerna runt om i världen. 
http://www.maxlapitsky.com/

HANS ÅKE LERIN

Hans-Åke har hållt på med fotografering sedan mitten på 60-talet. På den tiden var det fågelfotografering som intresserade mest. Efter filmskolan, Dramatiska Institutet, lämnade han i stort sett allt som hade med djur och naturfoto att göra. Hans-Åke kom sedan att jobba under ca 30 år som frilansande filmfotograf på de mest skiftande produktioner.
På senare år har har Hans-Åke funnit tillbaka till fotografering vilket vi är tacksamma för. Med sin breda lins erbjuder han fantastiska skildringar som förmedlar starka känslor. Här kommer verkligen känsla före komposition.
 Idag fotograferar han digitalt men gamla analoga kameror kommer också till användning.  "Ibland drömmer jag om att mera målmedvetet jobba med foto kring ett tema. Samtidigt så vet jag att alla åren som frilansfilmare med de mest skiftande uppdrag har gjort mig intresserad av många olika miljöer"


www.hansakelerin.se

POUL STRÖYER

Poul Ströyer, ursprungligen Strøyer, född 13 juli 1923 i Danmark, död 20 november 1996 i Stockholm, var en svensk konstnär, karikatyrist och illustratör. 

Började teckna vid 16-års ålder,
Poul Ströyer Ströyers Dagbok. satiriska teckningar i Dagens Nyheter, ofta med politisk anknytning,träffsäkra och roliga Tecknade i Dagens Nyheter i 40 år! Teckningar finns samlade och utgivna i bokform.
Stor framgång med barnböcker som gjordes tillsammans med Lennart Helsing - bl a Krakel Spektakel och Sjörövarboken.

LARS S JOHANSSON

Det vilar en nostalgisk stämning över
Lars S Johanssons bilder, men det är inte naivistens målade förenkling av verkligheten. Sådant ligger inte för Lars. När vi försöker erinra oss en gata eller ett hus i Uppsala målar han istället med exakthet - han lockar fram stämningen, miljöer och kulörer från den stad som har fått ge vika för stadsplaneramas nya idéer.
Lars säger ofta att han är född i fel tid, perspektivfönstrenas och mobiltelefonernas tid. Han föredrar romantiken: nittonhundratalets början, 1910-talet, 1920-talet då kvinnorna bar långa klänningar, veck och volanger. Det är en tid då Lars får vara gentleman bland tinnar, torn och spårvagnar. Allra helst önskar han att människor ska känna att de vill gå in i målningen och följa honom tillbaka i tiden.
Den speciella färgsättningen från äldre tider har Lars S Johansson själv fått experimentera fram. Äldre hus var till exempel inte lika färglada som dagens, berättar han. Det hade en dovare, mjukare ton. Man får "smutsa" färgerna för att få dem att se gamla ut. Nu mera kommer det av sig själv "det sitter i fingrarna".
Som dokument över Uppsalas bortglömda historia är tavlorna av oskattbart värde. Lars S Johansson har genom sitt forskande byggt upp ett gediget kunnande om Uppsala.http://www.larssjohansson.se/

ANN-CHRISTIN JENSMAR

Ann-Christin målar i naivistisk stil och är autodidakt,  hon började måla för över 30 år sedan. Vanligt är att dom väl illustrerande oljemotiven föreställer små eller stora händelser, med mycket människor med olika uttryck (ofta med trivselvikt, dom tycker om god mat o vin). Klassiskt för Ann-Christin Jensmar är att motivet löper ut på ramen vilket är väldigt uppskattat.


https://annchristinejensmar.se/